Abonelik Formu
Follow
Abonelik Formu

Makale Yazma Yönergeleri

Merhaba, bu makalemizde PerEXP Teamworks’de yer alan makale yazarlarının bir makale ele alırken dikkat etmesi ve uyması gereken yönergeleri ele alıyoruz. Yayınlanan her makale bu kurala göre düzenlemekte ve yayınlanmaktadır. Madde madde ele alınmış bu kurallara bu makalemizden göz atabilirsin.

Merhaba, bu makalemizde PerEXP Teamworks’de yer alan makale yazarlarının bir makale ele alırken dikkat etmesi ve uyması gereken yönergeleri ele alıyoruz. Yayınlanan her makale bu kurala göre düzenlemekte ve yayınlanmaktadır. Madde madde ele alınmış bu kurallara bu makalemizden göz atabilirsin. Bununla birlikte makalelerimiz ekip işi makale olduğundan ötürü “Ekip olma yönergeleri ve sunduğumuz misyon” makalemizin de okunması gerekir.

Makale yazarken dikkat edilmesi gereken yönergeler

Merhaba, bu sayfada PerEXP Teamworks’de yer alan kişilerin bir makale ele alırken dikkat etmesi ve uyması gereken yönergeleri ele alıyoruz. Yayınlanan her makale bu kurala göre düzenlemekte ve yayınlanmaktadır. Madde madde ele alınmış bu kurallara bu makalemizden göz atabilirsin.

• Makale için belirlenmiş bir ad ve konu başlıkları önceden belirlenmiş olmalıdır. Aynı zamanda bunu ekip üyeleri arasında konu dağılımları yapılmalıdır. Ekip üyelerinin birbirinden bağımsız bir yazı tarzı edinmemeleri için sıkça birbirini kontrol etmeli ve aynı konularda araştırma yapılmasını gerektiren konularda ekip üyeleri araştırmasını yapıp bilgi sentezi oluşturmalıdır.

• Yazıda yer alacak başlıkları alt alta alt başlıklara da mevcut makalelerimizde olduğu gibi dikkat ederek sıralamalıdır.

• Ele alınan makalelerde bir konuya dair “Mükemmel bir düşünce!”, “Bulunmaz bir fikir.” gibi kişinin kendi öznel düşüncelerinden kaçınması gerekir. Akla dayalı ve mantıkla ilişkilendirilebilir fikirler sentezine dair yorumlamalar öznel bir fikir belirtmeyecek şekilde getirilebilir. Bu sentezde de bilim dünyasının verdiği fikirlere karşın tarafsız ve objektif olunmalıdır.

• Yazım ve imla kurallarına Türk Dil Kurumu dil sözlüğü kurallarına göre uyulmalıdır. (PerEXP Teamworks editörleri, çevrildiğinde İngilizce diline uyması açısından bağlaçlardan önce noktalama işareti getirebilmektedir.)

• Makale içerisinde yer almasını kesinleştirdiğiniz resimlerin hangi konumda yer almasını ve resim açıklamasını ek olarak makale başlığı ile beraber PerEXP Teamworks’ün size verdiği kod ile beraber info.perexpteamworks@gmail.com mail adresine yollamalısınız.

• Makale içerisinde yer almasını kesinleştirdiğiniz resimler eğer İngilizce ise bunun çevirisinin yapılmış bir şekilde geri verilmesi adına editörlere teslim etmelisiniz.

• Alınan kaynakların veya herhangi başka bir kuruluşun reklamı ve tanıtımına dair bir herhangi bir bilgi notu ve içerik yapılmamalıdır Eğer bahsedilmesi gereken bir araştıma kuruluşu varsa ve “…, şu araştırmasında” gibi bir ad belirtilme ihtiyacı hissediliyorsa bu durumda “…, şu araştırmasına” gibi ya da “Bir kuruluşun yaptığı araştırmada (…)” gibi şekillerde belirtilebilir.

• PerEXP Teamworks’ün mottosu gereği “Ekipler topluluğundan detaylı ve akıcı makaleler…”e uyacak şekilde ele alınan içerik detaylı ve kişinin herhangi bir noktada takılmaması amacıyla tüm noktalarıyla ele alınmış ve okuyucunun ilerleyebileceği şekilde akıcı olmalıdır.

• Referans olarak aldığınız kaynaklar kendi içinde farklı referanslar içeren güvenilir kaynaklar olmalıdır. Bu noktada alınan kaynakların resmi kurumlardan veya tanınmış ve doğrulanmış özel kuruluşlardan olması büyük önem taşımaktadır.

• Alınan kaynaklar kaynakça olacak şekilde alınan yer adı, alınan bilgi ve linki olacak şekilde kaynaklar bölümü için yönergelere uyacak şekilde konmalıdır. Bu alınan tüm kaynaklar için geçerli ve mevcut PerEXP Teamworks makalelerinde olduğu gibi yapılmalıdır. Editörler bu noktada yazıyı linklendirmektedir (Görsel kaynakça yapılmamalıdır.).

Örn: • PerEXP Teamworks(Amigdalanın anatomisi) https://perexpteamworks.com/2022/01/23/amigdala/

Yorum Yap

Related Posts
Total
0
Share