Abonelik Formu
Follow
Abonelik Formu

PerEXP Teamworks Discord Topluluğu Rolleri

Merhaba, PerEXP Teamworks sunucusunda alabileceğin bir sürü rol var. Yetenekli-uzman olduğun alanı bul ve rol almak için talep et! Unutma, aldığın her rol senin saygınlığını artırır. Bunun yanında da seninle aynı yeteneğe-uzmanlığa sahip kişilerle ayrı bir ekosistemde konuşmana yardımcı olur.

Merhaba, PerEXP Teamworks sunucusunda alabileceğin bir sürü rol var. Yetenekli-uzman olduğun alanı bul ve rol almak için talep et! Unutma, aldığın her rol senin saygınlığını artırır. Bunun yanında da seninle aynı yeteneğe-uzmanlığa sahip kişilerle ayrı bir ekosistemde konuşmana yardımcı olur.

Discord rolleri

Yetki rolleri

Yetki rolleri PerEXP Teamworks Discord sunucusunda kişilerin yönetim mercilerini ifade eder. Yetki rolleri Discord özelindeki rolleri ifade eder. Tamamı website için geçerli değildir. İşte yetki rolleri:

Founder: PerEXP Teamworks kurucusuna verilen roldür. (Murat Kaan Önsel: Personal Experience, Teamworks leader)

CEO: PerEXP Teamworks topluluğunu temsil eden başkanlardır. Proje tasarlama ve yönetiminden sorumlulardır. Genel yönetim kanalının denetiminden sorumlulardır. Ayrıca pek çok yetki rolünü geri alıp verme yetkisine sahiptirler.

Manager: PerEXP Teamworks topluluğunun genel denetiminden ve düzeninden sorumlu olan kişilerdir. Ek olarak Moderator koordinasyonundan sorumlu olan kişilerdir.

Partner: Discord toplulukları ve anlaşmalı işbirliklerinin yapılması ile marka/kuruluş temsilcisine atanan roldür.

Moderator: PerEXP Teamworks topluluğunun genel denetiminden sorumlu kişilerdir.

Social Media Manager: Sosyal medyada bizi temsil etmekle sorumlu olan kişilerdir.

Stage Attendant: Sahnede podcast yapmak üzere üyelere sağlanan roldür.

Members: PerEXP Teamworks sunucumuza üye olduğunuzu gösteren roldür.

Uzmanlık ve yetenek rolleri

Uzmanlık ve yetenel rolleri sizinle aynı yetenekte veya aynı uzmanlık dalı ile ilgili ve bilgili olan kişilerin tek bir rolde buluşturulmasını amaçlamakla birlikte bu kişiler arasında etkileşimi de amaçlar. İşte uzmanlık ve yetenek rolleri:

Influencer: Sosyal medyada ün kazanmış kişilere verilen roldür. YouTuber, Twitcher, Instagramer çeşitleri olmakla birlikte sosyal bir içerik paylaşırken yardım aldığımız gruptur.

Podcaster: Herhangi bir sosyal mecrada veya kendi kurduğu oluşumda podcast açanlara verilen roldür.

Author: Yazar olanlara verdiğimiz roldür. Author : Article, Author : Blogger, Author : Book gibi çeşitleri olmakla beraber makale yazmak için genel anlamda alım yaptığımız gruptur.

Poet ve Poetess: Şair olanlara verilen roldür. Bu role sahip kişiler şiirlerini belirli kanallarda paylaşabilirler.

Designer: Tasarımcı olanlara sağladığımız roldür. Ek olarak yazdığımız makalelerde bize destek sağlaması adına onlardan yararlanmak istediğimiz gruptur. Ayrıca kendi eserlerini izin aldığı takdirde sergileyebilir. (Eser hırsızlığının önüne geçmek adına izin almayı şart koşuyoruz.)

Music: Müzik alanıyla ilgilenenlere sağladığımız roldür. Pianist, Percussion, Wind Instruments, String Instruments, Guitarist, Vocalist, Beatboxer, Rap Artist, Beatmaker, Musician ve Voice Actor gibi çeşitleri olmakla birlikte müzik kültürünü ve yeteneğini sunucumuza kazandıracak olan kişilerdir.

Painter: Ressam olanlara sağlanan roldür. Ayrıca kendi eserlerini izin aldığı takdirde sergileyebilir. (Eser hırsızlığının önüne geçmek adına izin almayı şart koşuyoruz.)

Gamer: Oyuncu olanlara verdiğimiz roldür. Oyun sektörünü daha iyi kavramamıza yardımcı olacağını umduğumuz kişilerdir.

Sport: Spor rolü atletizm, futbol, basketbol, hentbol, satranç vb. gibi spor dallarında uzmanlaşmış ve herhangi bir takımda bulunuyorsa kişiye sağladığımız roldür. Rolü size sağlarken sertifika gibi bir kanıtı şart koşmuyoruz. Buna dair herhangi bir video atmanız yeterlidir.

Dance: Dans alanında kendini geliştirmiş olanlara sağladığımız roldür.

Editor: Edit yeteneğini kendi Discord üzerinden doğruladığı kendi YouTube kanalındaki videolarla gösteren kişilere sağladığımız roldür.

Actor: Herhangi tiyatro, sinema filminde rol almış ya da YouTube gibi platformlarda sunum yapan kişilere sağlanan bir roldür.

Humorist: Özgün meme’leri ile insanları güldürmeyi başarmış, buna dair olumlu dönütler almış kişilere sağladığımız roldür.

Web Developer: Web geliştiricilerine verilen roldür.

Mobile Developer: Mobil uygulama geliştiriciği yapan kişilere sağladığımız roldür.

Game Developer: Oyun geliştiriciği yapan kişilere sağladığımız roldür.

Software Developer: Herhangi bir yazılım geliştirenlere sağladığımız roldür.

Bot Developer: Discord botu geliştirenlere sağladığımız roldür.

Özel roller

Özel roller kişinin sunucuya katılması ile beraber ondan alınan bilgiler ve sunucudaki etkileşimine bağlı olarak ona atanan roldür. Bu roller genel olarak kişinin kullanıcı bilgisini ve sunucudaki değerini ifade eder.

Male: Sesli teyit sonucunda erkek üyelerimize verilen roldür. Almak zorunlu değil ancak herhangi bir role sahip olmak istediğinizde veya moderatör gibi bir yetkili talebi sonucunda almak zorunludur.

Female: Sesli teyit sonucunda kadın üyelerimize verilen roldür. Almak zorunlu değil ancak herhangi bir role sahip olmak istediğinizde veya moderatör gibi bir yetkili talebi sonucunda almak zorunludur.

Loyalty Label I: 25 level yazı seviyesinin yanında 5 ses seviyesi ve fazlasına otomatik olarak verilen bağlılık rolüdür. Sunucu içinde etkinliklere katılım imkanını artırır. Project Officer olmayı kolaylaştırır.

Loyalty Label II: 50 level yazı seviyesinin yanında 10 ses seviyesi ve fazlasına otomatik olarak verilen bağlılık rolüdür. Sunucu içinde etkinliklik düzenleme yetkisine sahip Club President yetkisini almayı kolaylaştırır.

Loyalty Label III: 75 level yazı seviyesinin yanında 15 ses seviyesi ve fazlasına otomatik olarak verilen bağlılık rolüdür. Sunucuda moderatör seçilirken öncelik bu rozete sahip kişilerdedir.

Loyalty Label IV: 100 level yazı seviyesinin yanında 20 ses seviyesi olan üyelerimize otomatik olarak verilen bağlılık rozetidir. Sunucudaki yönetim toplantılarının bazılarına katılma imkanı tanır. Aynı zamanda VIP üyelik imkanı sunar.

Active Members: Sunucu içinde etkinliklerde ve konuşmalarda aktif bir rol oynayan üyelerimize verilen roldür.

Teamworks Boosters: Sunucumuza boost atan kişilere otomatik olarak sağlanan bir roldür.

Supporting Members: Websitesi üzerinden bizi destekleyen kişilere sağlanan roldür. (Aylık x>2)

Sponsor: Sunucu veya websitesi üzerinden belli bir miktarın üzerinde bizi destekleyen kişilere sağlanan roldür. (Aylık x>20)

Special Guest: Sunucuya özel olarak davet edilen değerli kişilere PerEXP Teamworks yönetimi tarafından sağlanan roldür.

Service Medal: PerEXP Teamworks’e Authority ya da Project rollerinden biriyle 1 yıla yakın hizmet sunmuş kişilere sağlanan roldür. 1 yıl yerine farklı kriterler tanınarak da verilebilir.

Meritorious Service Medal: PerEXP Teamworks’e Authority ya da Project rollerinden biriyle 3 yıla yakın hizmet sunmuş kişilere sağlanan roldür. 3 yıl yerine farklı kriterler tanınarak da verilebilir.

VIP: PerEXP Teamworks sunucusunda emeğini ve vizyonunu ortaya koyan kişilere verilen roldür. Genel anlamda çok çalışarak alınan bir roldür.

Proje görevlisi rolleri

Merhaba, görmekte olduğun Project rolleri PerEXP Teamworks ana ekibini ve çeşitli görev dağılımlarını kapsamaktadır. Bu rollere sahip olmak için form doldurmalı ve formun sonucu olarak mülakata girmelisin. (Talepte bulunduğun formu “#〔🎫〕ticket” kanalından talep edebilirsin.) İşte Project rolleri:

Team: PerEXP Teamworks’te Project Officers rollerinden herhangi birinde kendini kanıtlamış kişilere verilen ve “Çekirdek ekip” olarak tabir edilen bir roldür. Bu roldeki herhangi bir kişi website veya herhangi bir sosyal mecra üzerinde sergilenen kendini temsil etme şekline dair kısmi bir yönetim yetkisi vardır. Bunun dışında proje araştırma planlama ve geliştirme (Ar-Ge), mali planlama gibi birçok konuda söz sahibi olan roldür.

Project Manager: 3 veya daha fazla kişi içeren ekiplerin başkanlığını yapan ve yazıya yöne veren kişilerdir. Herhangi bir projenin başlaması, yürütülmesi ve son şeklini verip teslim etme sorumlulukları vardır. Bundan dolayı bulunduğu ekibi temsil etmiş sayılmaktadır. Bu role sahip olmak için mevcut Project rollerinden birine sahip kişinin kendini kanıtlamış olması gerekmektedir.

Project Editor: Teslim edilen yazıyı Project Manager’ın öneri ve isteklerine PerEXP Teamworks’ün genel yazı ve düzen kuralları çerçevesinde son şeklini verip yayınlanması için Project Founder’a teslim etme sorumluluğu bulunan roldür. Kendilerine görev olarak verilen her yazıyı 10 gün içerisinde teslim etmelilerdir.

Project Translator: Herhangi bir projeyi Multi-Language özelliğiyle Türkçe’nin yanında İngilizce olarak da yayınlanmasını sağlamak adına çeviri yapma sorumluluğu bulunduran roldür. Kendilerine görev olarak verilen her yazıyı 20 gün içerisinde teslim etmelilerdir.

Project Designer [TW]: PerEXP Teamworks’ün makale sayfasında, dergilerinde, afişlerinde tasarım adına görev alan roldür. Aynı zamanda PerEXP Studio bünyesinde de çalışmaktadırlar.

Project Designer [P]: PerEXP Teamworks’ün Artworks projesi bünyesinde sergi yapmak üzere yetkilendirilen kişilere verilen roldür. Bu roldeki kişiler PerEXP Teamworks’ün Artworks kategorisinde kendi adlarına sergi yapabilmektedir.

Interviewer: PerEXP Teamworks’teki mülakatlardan sorumlu kimselerdir. Bu kişilerin söylemlerine göre bir değerlendirme yapılır ve Project(Designer, Officer, Editor, Translator) alımına karar verilir. Mülakatlar için kişiye doldurduğu form neticesinde Observer Member rolü geçici olarak mülakat için sağlanmaktadır. (Mülakat zamanı kişiye belirtilecektir.)

Project Officer: PerEXP Teamworks topluluğunun üretkenliğini yapan bu roller kendilerine ait özel ortamda çalışarak bizi dışarıda temsil eden asıl kişilerdir. Araştırma yapak, makale yazmak, tercümanlık yapmak, kodlama yapmak, video çekmek ve tasarım yapmak gibi çeşitli üretkenlik faaliyetleri vardır. Tüm Project rollerinin sahip olduğu roldür. Kuralların ve düzenin işleyişini süreli olarak görmek isteyenlere Observer Member rolü sağlanabilmektedir.

Sales Representative: PerEXP Teamworks’te mali iş ve görevlerden sorumlu kimsedir. Yazıların görüntülenmesi açısından Social Media Manager’lar ile entegre biçimde çalışırlar.

Bildirim rolleri

PerEXP Teamworks’te sadece istediğin özel duyurulardan mı haberdar olmak istiyorsun? Bildirim rollerinden herhangi birini talep edebilirsin!

Server Ping: PerEXP Teamworks’te sadece sunucu ile alakalı bildirimleri alan bildirim rolüdür. Sunucu ile alakalı gelişmeleri ve bunu dışındaki duyuruları takip etmek istiyorsanız bu bildirim rolünü alabilirsiniz.

Event Ping: PerEXP Teamworks’te düzenlenen etkinliklerden anında haberdar olmak istiyorsanız bu bildirim rolünü alabilirsiniz.

Poll Ping: PerEXP Teamworks yönetimi üyelerinin fikirlerine belli başlı noktalarda danışmayı sıklıkla tercih eder. Sende belli başlı noktalarda fikrini belirtmek istiyorsan PerEXP Teamworks anketlerini bu rolü alarak anlık olarak takip edebilirsin.

Application Form Ping: PerEXP Teamworks kendi bünyesi kapsamında veya farklı iş ortaklıkları için sana başvuru formu sunabilir. Bu başvuru formlarından anlık olarak haberdar olmak istiyorsan bu bildirim rolünü talep edebilirsin.

Website: Teamworks Ping: PerEXP Teamworks websitesindeki tüm gelişmelerin ele alındığı bu bildirim rolüyle beraber ortaya çıkarılan ürünlerden anında haberdar olabilirsin!

NOT: Bir kişide rol kalabalığı olmaması adına PerEXP Teamworks yönetimi tarafından bir kişide en fazla 2 bildirim rolünün olması zorunlu kılınmıştır. Bununla birlikte server duyurularını takip ettiğini gösteren emojilerle tepki vermesi halinde kişiye Active Members rolü de verilmektedir.

Rol talebi nasıl yapılır?

PerEXP Teamworks Discord Community‘de rollerin belirli gereksinimleri bulunmaktadır. Rol talebi ve bununla alakalı sorular için “#〔🎫〕ticket” metin kanalında talep oluşturmanız yeterlidir. Yetkili ekibimiz sizinle ilgilenecektir.

Yorum Yap

Related Posts
Total
0
Share