Abonelik Formu
Follow
Abonelik Formu

Community Network

Community Network, PerEXP Teamworks’ün mevcut dijital kütüphane çalışmalarını hızlandırma ve kapsamını genişletmeyi & birleştirici bir network kapsamında donanımlı insanlara erişme noktasını & akademik yayın servisi kimliğini akademik yayın platformu noktasına taşıma programını ifade eder.

Community Network, PerEXP Teamworks’ün mevcut dijital kütüphane çalışmalarını hızlandırma ve kapsamını genişletmeyi & birleştirici bir network kapsamında donanımlı insanlara erişme noktasını & akademik yayın servisi kimliğini akademik yayın platformu noktasına taşıma programını ifade eder.

Community kuruluşları için Community Network?

Temelde Community Network programı kuruluşların kendisini akademik veya projesel olarak dijital bir dilde yansıtabileceği kütüphane sunmayı amaçlar. Kuruluşlar ve kuruluşlarda yer alan üyeler işbirliği kapsamında kendilerini yansıtabileceği kendi dijital kütüphanelerini oluşturabilirler. Aşağıdaki maddelerde PerEXP Teamworks dijital kütüphanelerinin Community Network programı kapsamında sundukları açıklanmıştır.

  • PerEXP Teamworks herhangi bir şekilde bünye durumunda bulundurmaksızın partnerlik yaptığı community kuruluşları için o community’i akademik olarak referanse edecek şekilde çok yönlü fayda ve araçlar sağlamayı gözetir. Bu noktada community kuruluşunu ve üyelerini en basit ve anlaşılabilir bir şekilde referanse etmeyi amaçlar.
    • COMMUNITY SAYFASI Her Community kuruluşunun rolleriyle beraber tüm üyelerini ve projelerini görüntüleyebildiği özel bir sayfası vardır. Community kuruluşları kendilerini basit ve anlaşılabilir bir şekilde yansıtabilir. (Örn: Team TWs)
    • COMMUNITY HESABI Community kuruluşlarının etkili bir şekilde kendileri adına paylaşım yapabilecekleri (Blog yazısı) kuruluş hesabı bulunmaktadır. Bu hesapta kendi kuruluşları adına paylaşım yapabilecekleri bir profil söz konusudur. Söz konusu kural & şart, yaptıkları güncellemeler, yaptıkları yayınlar (Kitap, dergi, döküman) gibi yazılar olabilir. (Örn: Teamworks Management)
  • PerEXP Teamworks herhangi bir şekilde bünye durumunda bulundurmaksızın partnerlik yaptığı community kuruluşları için o community’i akademik olarak referanse edecek şekilde çok yönlü fayda ve araçlar sağlamayı gözetir. Bu noktada community kuruluşunun proje sürecini etkili bir şekilde yürütmeye ve sergilemeye destek niteliğinde mekanizma ve sistemler sağlar.
    • TWs Team Management & Tasking “TWs Team Management & Tasking” PerEXP Teamworks tarafından geliştirilen takım yönetimi ve görevlendirme stratejisidir. Farklı perspektiflerin kullanılması, net ve anlaşılır görevlendirmeler ile kişinin yüksek düzeyde verim ile ortaya ürün koyması amaçlanır. PerEXP Teamworks partnerlik yaptığı community kuruluşun üyelerini kendi üyeliğine de kaydetmesiyle beraber mevcut ekip stratejisini gözlemleme imkanı da sunar. Aynı şekilde ortak çalışmalarla veya PerEXP Teamworks güdümünde ilerleyen çalışmalarla birlikte bu sistemin daha net bir şekilde anlaşılması sağlanır.
    • AKTİF DENETİM PerEXP Teamworks Community Network ile partner community’den gelen üyeleri aktif feedback sistemlerinden olan Report, Submit an Article, Workspace, The TOPs ve Leadership gibi ekip stratejisini destekleyen ek mekanizmaları ile rekabetçi bir ortam sunar. Bunun yanında partner community kuruluşunun kendi üyelerinin denetim raporları da partner community kuruluşuyla paylaşılıp konforlu bir feedback mekanizması sunulmuş olunur.
    • TASKING PerEXP Teamworks’de mevcut yazar ve yazar gruplarına herhangi bir konuda görevlendirme yapılırken bu sayfa kullanılır. Görevlendirme söz konusu olduğu zaman Yazarın mevcut hali, görevlendirmenin net ve anlaşılır olması, eşgüdümlü feedback sistemleri ile (ReportSubmit an Article, Workspace, Leadership) uyumlu bir şekilde olmasına dikkat edilir. Bu noktada Community’ler bu sayfadan konforlu bir şekilde üyelerine haftalık görevlendirmeler sunabilir.
    • EKİP İŞİ & BİREYSEL PAYLAŞILABİLECEK AKADEMİK YAYIN VE BLOG YAZILARI Community kuruluşunun kendi güdümünde yürüttüğü akademik yayın & blog yazısı başta yayıncı kuruluşun sonrasında içinde bulunan yazarların ve projeyi basit ve anlaşılabilir bir şekilde sergilenmesine yardımcı ek elemanların bulunmasıyla referanse edilebilecek bir şekilde sergilenmesi gerçekleştirilir. Yayınlanan kuruluş güdümündeki projelerde kuruluşun damgası yer alır. (Neden PerEXP Teamworks?)
    • TWS STANDARTS TWs Standarts ile ortaya konulan projenin cilalanmasında ve değişim & gelişim faktörleri çerçevesinde büyük oranda kişiye destek sunulur.
    • MULTI-LANGUAGE Ortaya konulan projeler Multi-Language (Global dil) bir şekilde yayınlanarak erişim ve etkileşim çok daha büyük bir alanda yapılır.
    • SOSYAL MEDYA PAYLAŞIMLARI PerEXP Teamworks ve partner community kuruluşları sosyal medyalarda co-post veya etiketli paylaşımlarla beraber her iki community’nin büyümesine ve daha büyük kitleye hitap etmesine yönelik paylaşım yaparlar. (Instagram, Twitter, LinkedIn, Discord, WhatsApp)
  • PerEXP Teamworks herhangi bir şekilde bünye durumunda bulundurmaksızın partnerlik yaptığı community kuruluşları için o community’i akademik olarak referanse edecek şekilde çok yönlü fayda ve araçlar sağlamayı gözetir. Bu noktada kuruluşun akademik & projesel birleştirici niteliğinden yararlanma fırsatı sunar.
    • NETWORK PerEXP Teamworks birden fazla community ve kendi bünyesinde bulundurduğu birden fazla insanla beraber çalışır. Community Network ile beraber kuruluşun akademik & projesel birleştirici niteliğinden yararlanma fırsatı sunar. (Bireysel Network) Bununla beraber nitelikli üye eldesinde bu taraf önemli bir nokta olarak görülebilir.
    • REVIEW BOARD TWs Standarts içinde yer alan review board ile çalışmalar akademik düzeyde incelenebilir! (Henüz bu program başlatılmadı)

Community Network programının yükümlülükleri

PerEXP Teamworks’de Community Network programı kapsamında partnerlik dahilinde bulunan her community kuruluşu ve üyelerinin işbirliğini sağlıklı bir biçimde korumasına yönelik belli başlı yükümlülükleri bulunmaktadır.

  • Community Networks programı kapsamında bu program dahilinde yer almak isteyen kuruluşun üyeleri PerEXP Teamworks’e üye olmalıdır. (Application for Authorship & Application for Design)
  • Community Network kapsamında yer alan tüm partner kuruluşlar ve üyeleri kategorisine göre “Makale Yazarı Olma Kuralları ve Şartları” & “Tasarımcı Olma Kuralları ve Şartları” postlarında yer alan yükümlülükleri kabul etmiş sayılmaktadır.
  • Community Network kapsamında herhangi bir PerEXP Teamworks dijital içeriği bir kuruluş tarafından paylaşılırken yapılırken herhangi bir işbirliğine dair atıf, etiket, veya co-post paylaşımı yapılmalıdır.
  • PerEXP Teamworks güdümünde veya ortaklığında yürütülen ekip işi projelerde Leadership feedback sistemini kullanmaktadır. Leadership ekip içi düzen ve sürdürülebilirliğe zarar veren üyelere karşı Teamworks yönetimin yaptırım politikasını içeren bir geri bildirim sistemidir. Kuruluşun yine işbirliği kapsamında yalnızca kendi ekibi içinde yürüttüğü çalışmalarda Leadership isteğe bağlı olarak kullanılabilir.

Yorum Yap

Related Posts
Total
0
Share